Domaći začini su zakon, čak i ako se gaje u kuhinji

Kuhinja je srce svakog doma. Za sveže, mirišljave i u kusne začine nije potrebna kuća sa dvorištem. Ako nemaš dovoljno veliku baštu, ili živiš u stanu pa je uopšte nemaš, reši problem lako, i gaji nekoliko vrsta začina u kuhinji. Zanimljiva dekoracija i ukusan obrok!

Nema boljeg od svežeg začina! Dosta je ako se opredeliš za one najčešće korišćene kao što su peršun, bosiljak, menta, lovor, koriander i još drugi, ili čak i lavandu zbog lepog mirisa.

Pored toga što ćeš ukusnije kuvati, mogu da budu i dekorativan detalj u kuhinji. Zamisli kako bi divno izgledala i tvoja kuhinja sa ovakvim ili sličnim malim saksijama, ukrašenim imenom za čina koji sadrže! Od kad sam i ja zasadila svoje domaće začine, kuhinja kao da je u skroz drugoj dimenziji, dobila je neki novi „šmek“, a meni je dočaralo volju za svakodnevno kuvanje.


Male tegle, limene kutije, stare ili dekor šolje, konzerve i još mnogo toga može poslužiti kao mini saksija. Izaberi opciju koja se najviše uklapa u tvoj interijer.

Pre nego što kreneš u akciju, pročitaj malo više u datoj biljki (začinu) i po karakteristikama izaberi najbolje mesto za nju.